Wijnand Jongen, onafhankelijk juryvoorzitter Mans Lejeune Award 2024

Geplaatst op:


Juryvoorzitter Wijnand Jongen is een expert binnen de digitale handelssector. Met een carrière die zich uitstrekt over meer dan een kwart eeuw, heeft Jongen een invloedrijke rol gespeeld als het gaat om het vertegenwoordigen en vormgeven van digital commerce in Nederland en op Europees niveau.

Thuiswinkel.org 

Zijn ondernemersgeest kwam tot uiting door de oprichting van Thuiswinkel.org, waar hij tot 2022 de CEO-positie bekleedde. Door zijn leiderschap en inzicht groeide Thuiswinkel.org uit tot een leidende stem in de discussie en beleidsvorming over e-commerce. In 2014 won Thuiswinkel.org de Mans Lejeune Award. Waarvan hij aangeeft dat: "Het winnen van de Mans LeJeune Award was een geweldige ervaring, voor de vereniging, maar bovenal voor de medewerkers die het mogelijk maakten. Een erkenning van jewelste!"
Zijn invloed breidde zich verder uit toen hij president werd van Ecommerce Europe, de Europese belangenorganisatie die de stem van de digitale handel op continentniveau versterkt.

(Mede)Auteur

Jongen heeft een indrukwekkende staat van dienst als auteur, met als hoogtepunt zijn boek "Het einde van online winkelen: de toekomst van winkelen in een wereld die altijd verbonden is". Dit werk heeft niet alleen een bestsellerstatus bereikt, maar is ook erkend in internationale kringen, getuige de vertalingen in 12 talen en publicaties in meer dan 20 landen. Zijn medeauteurschap van "25 Jaar Online Winkelen in Nederland" toont zijn diepgaande kennis over de evolutie van online handel.

Kennisverwerker

Als opinieleider en veelzijdig deskundige op zijn vakgebied heeft Jongen zich in de loop der jaren onderscheiden als een gewaardeerd bestuurder, adviseur en klankbord voor directies van e-commercebedrijven, en is hij voorzitter van meerdere stichtingen actief in e-commerce.

Ook is hij een veelgevraagd spreker op nationale en internationale conferenties. Zijn vermogen om inspirerende lezingen en masterclasses te geven, heeft hem over de hele wereld gebracht, waar hij zijn visie en kennis deelt met een breed scala aan publiek. Wijnand Jongen staat bekend om zijn vermogen om de toekomst van de digitale commercie niet alleen te voorspellen, maar ook vorm te geven.

Onafhankelijk juryvoorzitter 

Wij zijn dan ook erg blij met zijn onafhankelijk voorzitterschap van de jury van de Mans Lejeune Award 2024.

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: