Blog

Verenigingsmanagement jaren ’80: er kwam een eind aan de geschiedenis

Geplaatst op: Na de turbulente jaren ’70 zette het groeiende bewustzijn over de internationale context van gebeurtenissen zich door in de jaren ’80. De Europese Gemeenschap was in 1973 reeds uitgebreid met drie nieuwe lidstaten (Het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken) en hier kwamen in 1981 Griekenland en in 1986 Spanje en Portugal bij, waarmee het ledental van de Europese Gemeenschap steeg naar 12.

Verenigingsmanagement de jaren ’70: Grenzen aan Groei

Geplaatst op: Na de bloeiperiode van de jaren zestig kenmerkten de jaren ’70 zich door een toenemend bewustzijn dat er grenzen zijn aan de groei. In 1972 verscheen onder die titel (‘Limits to Growth’) het rapport van de Club van Rome. Als we zo door zouden gaan, zouden we onze aarde binnen 100 jaar uitputten, zo luidde de waarschuwing. Een jaar later, in 1973 (en later in het decennium opnieuw in 1979), zorgde de eerste oliecrisis onbedoeld voor een reality check op dat punt.

Verenigingsmanagement de jaren ’60: de bloeiperiode

Geplaatst op: Toenemende Europese oriëntatie In het vorige blog hadden we het over de naoorlogse wederopbouw. Na de verwoestingen en trauma’s opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog was het zaak om de nationale samenlevingen dicht bij huis van de grond af aan op te bouwen en de door de bezetter stilgelegde instituten en structuren nieuw leven in te blazen. In de jaren ’60 verschoof het accent naar Europese samenwerking.

Verenigingsmanagement de jaren ’40-’50: de voorgeschiedenis

Geplaatst op: Welkom op het blog ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Lejeune. In aanloop naar het jubileumcongres op donderdag 31 oktober presenteren we de komende maanden een blogreeks waarin we de zes decennia van Lejeune Association Management voorbij laten komen. Per decennium vertellen we iets over de context: de wereldgeschiedenis, economische, maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen én hoe ons bureau zich aan de hand daarvan voortdurend heeft ontwikkeld.

De vereniging: stille kracht van gezamenlijke vooruitgang

Geplaatst op: Nieuwjaarsblog Jules Lejeune. Het jaar 2024 is in alle hevigheid losgebarsten. Het water daalt van alle kanten op ons neer. Van boven dankzij de natste herfst sinds tijden, van voren via Gerrit en Henk, van achteren via Rijn en Maas en hun vertakkingen in onze Delta, van onderen door het gestegen grondwater en ondergelopen kelders

Duurzaamheid in bedrijfsleven: Samenwerken voor een veerkrachtige toekomst in tijden van klimaatverandering en regelgevingsdruk

Geplaatst op: Met de jaarwisseling in zicht, is dit een uitgelezen moment voor Luc Lejeune om te reflecteren op een jaar vol mondiale uitdagingen door klimaatverandering. Temperatuurstijgingen en zeespiegelverhogingen dwingen de wereld tot actie, en wet- en regelgeving leggen een groeiende druk op bedrijven.

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: