10 september 2021

Elke Verbaarschot geïnterviewd voor Labels and Labeling in de serie Young Managers

Elke Verbaarschot, Verenigings- & Relatiemanager bij Lejeune en Marketing & Communicatie Manager bij FINAT werd geïnterviewd voor een editie van de Young Manager Series door Jordan Hart, online editor binnen Labels and Labeling.

Klik op de afbeelding om het interview op YouTube in het Engels te bekijken. Als u dit interview liever leest (in het Nederlands), kunt u onder de foto een bewerkt transcript hiervan vinden.

interview ELF Elke Verbaarschot label and labeling

Online interview: Elke Verbaarschot (l) & Jordan Hart (r)

  

Jordan: ‘Elke kun je jezelf even voorstellen?'

Elke: 'Ik werk sinds 2008 bij FINAT en ben de marketing en communicatie manager voor de brancheorganisatie FINAT' 

Jordan: 'Hoe ben je bij de label-branche terecht gekomen?'

Elke: 'Ik maakte voor het eerst kennis met FINAT toen ik begon te werken voor Lejeune Association Management.  In 2008 verbaasde ik me erover hoe groot de industrie is achter het etiket dat wij als consument kennen. Als je in de supermarkt loopt en je ziet al die producten met allemaal hun eigen label, dan ben je er niet van bewust dat er zo’n  grote industrie achter schuilgaat. Dit was voor mij heel verbazingwekkend.

Rebranding YMC in YPN

Jordan: 'Je zei dat je binnen FINAT ook werkt met de YPN, dus vertel eens wat je voor hen doet en wat je rol is?

Elke: 'Toen ik bij FINAT begon was de Young Managers Club (YMC) net geïntroduceerd. Ik ben toen FINAT als het ware ingerold. Samen met mijn collega’s ondersteunde ik onder andere bij het organiseren van de evenementen. In 2019 heb ik de groep geholpen met het rebrandingsproject van YMC naar Young Professionals Network (YPN), inclusief de nieuwe strategie en het logo. Ik ben altijd blij om FINAT te ondersteunen in het vormgeven van de toekomstvisie van de labelindustrie. 

ELF EVENT

Jordan: 'Voordat we teruggaan naar het Young Professionals Network en wat ze van plan zijn, jullie hebben net het ELF evenement gedaan. Ik zou graag willen praten over hoe dat verliep. Maar ook over de verschillende uitdagingen die er waren om dit evenement virtueel te doen?

Elke: 'We waren natuurlijk blij dat we het event uiteindelijk toch konden organiseren, ook al was het online. We konden zien dat mensen heel blij waren om weer met elkaar in contact te komen. De programmacommissie heeft heel goed werk geleverd door voor elke dag een mooi programma samen te stellen. We hebben zeer positieve feedback gekregen van de deelnemers. Het was een zeer positieve ervaring, maar natuurlijk willen we elkaar allemaal weer in het echt zien ‘face-to-face’. Daarom hebben we geprobeerd om een deel van het netwerken online te doen. Dat is goed gelukt, maar het zal nooit hetzelfde zijn als wanneer je elkaar tijdens een fysiek evenement ontmoet.

We hebben veel geleerd en ik denk dat we moeten uitzoeken hoe we in de toekomst het beste een hybride format kunnen neerzetten. Een format waar we de live content ook online aanbieden. Maar voor nu hopen we iedereen binnenkort weer in ‘real life’ te verwelkomen voor het echte netwerken.'

Jordan: 'Ik vond het erg leuk hoe jullie het virtuele evenement hebben opgezet. Vooral dat deel waarbij gesimuleerd werd alsof je een theater binnenliep. Vervolgens was er iemand die een deur voor je opendeed. Het voelde alsof we een beetje dichterbij waren dus dat was echt cool.'

Elke: 'Dank je wel, ook wij waren erg blij met dit virtuele platform. Het was veel testen en uitproberen. We wilden een beleving creëren die zo dicht mogelijk bij de echte ervaring kwam.

Nieuwsbrief

Jordan: 'Eén dag van het ELF-evenement was gewijd aan de toekomstige beroepsbevolking, de nieuwe generatie. Ik weet dat Mikaela Harding, voorzitter van de YPN, daar erg bij betrokken was. Ten eerste: een compliment, geweldig gedaan. Ik vond die sessie bijzonder interessant! Ik wil graag meer  weten over jullie betrokkenheid bij de YPN en wat jullie de laatste maanden hebben gedaan?

Elke: 'We zijn net begonnen met het uitgeven van de tweemaandelijkse nieuwsbrief voor alle leden. Iedereen in de FINAT community die een ‘young professional’ is, kan gratis lid worden van de YPN. Door corona kunnen we op het moment niet open en transparant van gedachten wisselen op de live events die we normaal hebben met deze groep. Dus zijn we begonnen met het publiceren van de YPN ideeën nieuwsbrief. Wat zijn de ideeën van onze generatie en hoe denken we over onderwerpen als duurzaamheid? Voor de laatste nieuwsbrief, hedden we een gast auteur: Alastair Banks betrokken voor een item over Personal Branding. We hebben hierover op de website een videocursus  Personal Branding aangeboden aan de YPN leden. We proberen young professionals te helpen met hun eigen persoonlijke ontwikkeling en geven ze ook een platform waar ze gelijkgestemden kunnen ontmoeten.

Jordan: 'Wanneer zijn jullie begonnen met de nieuwsbrieven, vrij recent toch?'

Elke: 'Ja we hebben nu twee nieuwsbrieven uitgegeven, we zijn in maart begonnen. Heel nieuw en heel spannend! We kijken uit naar de volgende editie. 

Samenwerken en verbinden

Jordan: 'Inderdaad heel spannend! Nu weer terug naar jou: wat is jouw favoriete onderdeel van de branche?'

Elke: 'Wat ik echt geweldig vind aan deze branche, zijn de mensen. Het voelt alsof we allemaal één grote familie zijn als we elkaar treffen op evenementen. Natuurlijk is er concurrentie, maar in een vereniging als FINAT is er genoeg ruimte voor iedereen om samen te werken en met elkaar in contact te komen. Dat is wat ik er zo leuk aan vind. Maar ook het zien van al die ontwikkelingen en meer leren over de wereld achter de labels die we elke dag zien, maar waar we ons als consument niet bewust van zijn.

Jordan: 'Een community is zeker iets waar je naar moet zoeken. Maar als je die vindt, zie je dat er zoveel mogelijkheden zijn om met elkaar in contact te komen. Een mogelijkheid om vrienden te maken in de industrie als je op zoek gaat.'

Elke: 'Ja, precies.'

Talen

Jordan: ‘Ook even een persoonlijke vraag, want ik was je LinkedIn aan het doorspitten ter voorbereiding op ons interview: hoeveel talen spreek je?

Elke: 'Ik moet eerlijk zijn dat ik veel talen heb geleerd toen ik jonger was maar nu gebruik ik bijna alleen nog maar Engels. Ik spreek Engels en Nederlands en ik weet hoe ik mijn eten in het Frans en Spaans moet bestellen als ik op vakantie ben. Maar wordt het meer dan dat dan voel ik mij niet echt op mijn gemak. In het Duits kan ik bijvoorbeeld bijna alles verstaan, maar als ik Duits moet spreken moet ik echt nadenken over mijn antwoord. Het is voor mij gemakkelijker om het gewoon bij Engels te houden.

Maak kennis met FINAT

Jordan: 'Nou ik ben nog steeds erg onder de indruk van je talenkennis. Ik kan mijn eten in geen enkele andere taal bestellen. Is er nog iets nieuws en spannends waarvan je vindt dat de mensen van onze YouTube-gemeenschap het moeten weten?

Elke: 'Ik zou zeggen dat als je FINAT niet kent - maar ik denk dat iedereen die kijkt FINAT kent - je echt de vereniging zou moeten leren kennen. We zijn voortdurend actief bezig om de hele gemeenschap te dienen. Zoals nu kijk naar de hele online ervaring. We proberen die te integreren in de reeds bestaande producten en diensten die we aanbieden.Dus ja, ‘check it out’, zou ik zeggen!

Jordan: 'Heel erg bedankt Elke dat je vandaag dit interview met mij wilde doen. Hoe kunnen mensen je bereiken als ze vragen hebben?'

Elke: 'Ze kunnen altijd terecht op onze website www.finat.com of ze kunnen een mailtje sturen naar info@FINAT.com. Ik heb ook toegang tot deze mailbox.

Jordan: 'Geweldig, we zien je graag persoonlijk op een evenement en nogmaals dank voor je tijd.

Elke: 'Ook jij heel erg bedankt, Jordan.'

 

Wilt u meer weten over Labels & labeling kijk dan op de website: www.labelsandlabeling.com