23 maart 2020

Lejeune Association Management verwelkomt Regulatory Affairs Manager, Pablo Englebienne.

Vorige week heeft Pablo Englebienne, onze nieuwe Regulatory Affairs Manager zich bij het Lejeune team gevoegd. Door COID-19 werken we vanzelfsprekend allemaal vanuit huis en plannen we onze vergaderingen alleen nog maar online. Daarom voor ons allemaal, onze klanten en collega's een online introductie van Pablo door middel van een kort interview. Welkom bij Lejeune, Pablo. We kijken er naar uit naar een vruchtbare samenwerking. 

Wie is Pablo?

Afgelopen week ben 42 jaar geworden. Ik ben getrouwd met Roxanne, een professor aan de Universiteit van Leiden. We hebben twee dochters: Oona (7) en Magda (2).

Voor welke verenigingen ben jij  verantwoordelijk als  Regulatory Affairs Manager en wat ga jij voor deze verenigingen betekenen?

Voorlopig zal ik me richten op Afera, FINAT, EtOH-REACH en RadTech Europe. Mijn doel is om deze verenigingen en hun leden te adviseren over de regelgeving voor het beheer van chemische stoffen: hoe blijven verenigingen aan de regelgeving voldoen, het monitoren van veranderingen die van invloed zijn en hoe verenigingen zich het beste kunnen voorbereiden op de komende uitdagingen. Ik zal me ook richten op duurzaamheid en ervoor zorgen dat de verenigingen zich inzetten voor de EU Green Deal. Zodat we de doelstellingen op het gebied van recycling bereiken.

Wat en waar heb je gestudeerd?

Ik heb scheikunde gestudeerd aan de Universiteit van Buenos Aires (Argentinië) en gepromoveerd in scheikunde aan de McGill Universiteit (Montreal, Canada). 

Waar heb je gewerkt voordat je bij ons team kwam?

De laatste twee jaar heb ik als senior consultant regelgeving gewerkt bij Triskelion, een organisatie voor contractonderzoek in Zeist. Daarvoor werkte ik drie jaar bij Royal Haskoning DHV, waar ik consultant en projectmanager was voor REACH-projecten.

 Wat was je motivatie om ons Lejeune team te versterken?

Ik vind het vooral geweldig om mijn expertise en ervaring in de praktijk te brengen voor de  duurzaamheid van productiebedrijven in Europa. De portefeuille van verenigingen bij Lejeune, in de keten van de verpakkingsindustrie, biedt een grote kans op synergie!