19 oktober 2020

Nationaal Recycling Congres 2020 online vanuit de Fokker terminal studio in Den Haag

25 november 2020 om 14.00 uur start het twee uur duurde congres via een livestream vanuit de speciaal gecreëerde Fokker Terminal Studio in Den Haag.

Recycling congres online in de Fokker terminal studio 25 november

fotocredit: Fokker Terminal Den Haag

Thema ‘Recycling: Nederland Circulair in de praktijk’

Onder dagvoorzitterschap van wetenschapsjournalist en TV-persoonlijkheid Anna Gimbrère, zal in aanwezigheid van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van I&W de gezamenlijke visie van de recyclingsector op de rol van onze branches bij de totstandkoming van een ‘Nederland Circulair’ besproken worden.

Maar ook de voorwaarden die vanuit het perspectief van de branches nodig zijn een circulair Nederland te bereiken. Anna Gimbrère zal de voorzitters van de organiserende brancheverenigingen hiervoor interviewen. Columnist en economieredacteur Mathijs Bouman gaat tijdens de conferentie in op de economische impact van Nederland Circulair.

Uit de praktijk

Het is een afwisselend programma waarbij ook ‘koplopers uit eigen kring’ aan tafel vertellen over hun ervaringen uit de praktijk. In de weken aansluitend aan het online congres zal elke week een van hen centraal staan tijdens een lunchwebinar waarin met voorbeelden van innovatieve oplossingen het belang van professioneel hergebruik en recycling als schakel in de transitie naar de circulaire economie zal worden onderstreept.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van het online Nationaal Recycling congres: FNOI (oudpapier), MRF (metaalrecycling), NRK Recycling (kunststofrecycling) en VHT (textielherwinning), besloten om na de aangescherpte corona maatregelen het programma in aangepaste vorm online te gaan aanbieden. De originele datum van het congres was 18 maart 2020.

Meer informatie

Meer informatie over het programma is te vinden op de speciale website van het Nationaal Recyling Congres.

Rol van Lejeune Association management

Lejeune heeft een adviserende, initiërende en faciliterende rol voor brancheorganisaties en haar leden. Het ontwikkelen van strategische projecten, marketingactiviteiten en belangenbehartiging in zowel een adviserende als uitvoerende rol, zijn kerncompetenties van Lejeune. Zo ook het organiseren van grote congressen zoals het Nationaal Recycling Congres.