18 maart 2021

Nationaal Recycling Forum komt met de Recyclingwijzer op Global Recycling Day

Vandaag op Global Recycling Day komt het Nationaal Recycling Forum met de Recyclingwijzer. Een initiatief waarbij wij als het 'Lejeune hét Recyclinghuis voor brancheverenigingen' nauw bij betrokken zijn.

Global Recycling Day is de dag waarop jaarlijks wereldwijd aandacht wordt besteed aan het belang van recycling in een duurzame samenleving. Precies één jaar na de lancering van het Nationaal Recycling Forum op 18 maart 2020 komt dit recyclingplatform van hoogwaardige recyclingorganisaties met een 7-puntenplan voor na de verkiezingen.

Hoewel duurzaamheid, de circulaire economie, klimaatverandering en ‘groen’ herstel na corona veelvuldig in de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen voorkomen, bleef Recycling - de circulariteit in de praktijk - als thema relatief onderbelicht. Dit terwijl de randvoorwaarden voor hoogwaardige recycling nog steeds niet voldoende zijn ingevuld.

Daarom presenteren het Nationaal Recycling Forum en haar oprichters van FNOI, MRF, NRK Recycling en VHT vandaag de Recycling Wijzer. Een plan van aanpak van 7 punten om de randvoorwaarden voor hoogwaardige recycling te scheppen, en daarmee de randvoorwaarden voor het realiseren van de Circulaire Economie in 2050.

Lees er alles over op de website van het Nationaal Recycling platform.Recycling Wijzer