Maak kennis met onze nieuwe Sustainability Projectmanager, Karla Pastor

Geplaatst op:

In september verwelkomden we bij Lejeune Karla Pastor als onze nieuwe Sustainability Projectmanager. Haar eerste werkdag startte ze in Brussel op de Labelexpo, waar het hele FINAT-team bijeenkwam. Een fantastische manier om je gelijk onder te dompelen in de wereld van FINAT! Karla, van harte welkom bij Lejeune, en we kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Wie is Karla?

"Ik ben 33 jaar oud en ik woon momenteel in Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Mexico-Stad, Mexico. Zes jaar geleden nam ik het besluit om naar Nederland te verhuizen, en ik heb er geen moment spijt van. Ik ben dol op dit land."

Wat heb je gestudeerd?

"In Mexico heb ik mijn bachelor 'Industrial Engineering' behaald. Dit uitgebreide programma stelde me in staat expertise op te bouwen in verschillende vakgebieden. Als 'industrial ingenieer' veranderde mijn rol van projectmanagement, het verbeteren van efficiëntie en kwaliteit van processen tot het evalueren of opschalen van een bedrijf."

Wat deed je voordat je bij Lejeune kwam?

"Voordat ik bij Lejeune kwam, heb ik na mijn studie, vijf jaar in de farmaceutische industrie in Mexico gewerkt. Ik was toe aan een verandering, ik wilde meer met duurzaamheid bezig zijn. Daarom verhuisde ik naar Nederland en begon aan de tweejarige Master: ‘Sustainable Business and Innovation’ aan de Universiteit van Utrecht."

"Tijdens mijn studie en tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik gewerkt in de sociale banksector. Mijn rol richtte zich op interne operaties en financiën met nadruk op duurzaamheid. Banken binnen dit netwerk, zoals Triodos en FMO, geven prioriteit aan positieve sociale en milieu-impact. Het afgelopen jaar heb ik hier ook bijgedragen aan de uitwerking van een CSR-roadmap, die wereldwijde accountantskantoren begeleidt bij het implementeren van CSR (Corporate Sustainability Reporting)."

Wat motiveerde je om je bij Lejeune te gaan werken?

"Mijn motivatie lag in het streven naar een nieuwe uitdaging en de wens om voor een organisatie te werken die een positieve impact creëert. Toen ik het team van Lejeune ontmoette, voelde ik hun toewijding om een verschil te maken, en ze waren ongelooflijk gastvrij. Ik geloof sterk dat ik binnen Lejeune impact kan hebben, vooral gezien de dringende uitdagingen van klimaatverandering. Ik kijk ernaar uit om onze opdrachtgevers te helpen bij het navigeren door regelgeving en het implementeren van de CSRD."

Met welke opdrachtgevers ga je werken?

"Ik zal ondersteuning bieden aan projecten op het gebied van duurzaamheid voor FINAT & Afera. Dit omvat het toezicht houden op regelgevingskwesties met betrekking tot duurzaamheid en ook het implementeren van een tool voor het berekenen van de CO2-voetafdruk."

Tot slot, wat zijn je hobby's?

"Mijn hobby's zijn onder andere ‘aerial silks’ (voel je vrij om me erover te vragen als je me ontmoet). Ook ben ik op het moment bezig om Nederlands te leren. Ik sta op het punt om een B1-niveau te bereiken. Zoals velen kunnen bevestigen, is Nederlands nogal een uitdagende taal om te leren, vooral als je het leert vanuit het Engels in plaats van mijn moedertaal, Spaans."

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: