Michel Scholte jurylid Mans Lejeune Award 2024

Geplaatst op:


Michel Scholte, een pionier in de impact-economie, is de medeoprichter en directeur van True Price en Impact Institute, organisaties die de voorhoede vormen in het bepalen en verbeteren van de ware kosten van producten—rekening houdend met zowel sociale als milieu-impacts. Onder zijn leiding leveren deze instellingen cruciale data, innovatieve software, en specialistisch onderwijs in impactmeting en -management, met een toegewijd team van meer dan 85 medewerkers actief over de hele wereld.

Visionair leider

Als een visionaire leider is hij tevens medeoprichter en bestuurslid van de Impact Economy Foundation. In samenwerking met Harvard Business School’s Impact Weighted Accounts Initiative, werkt hij aan het verfijnen van open-source impact accounting methodes—een spelveranderende aanpak in de wereld van duurzaam ondernemen.

'Minister van de Nieuwe Economie'

Michel Scholte was tot 15 maart 2023 'Minister van de Nieuwe Economie', een initiatief van MVO Nederland, dat zijn toewijding aan het bevorderen van duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid benadrukt. In zijn rol legde hij de nadruk op sociaal onderzoek, immigratie, integratie, en het stimuleren van een leefbaar loon met behulp van agent-based modeling. Tot slot zit hij in adviesraden van Albert Heijn, Sevengen Impact Investing en de Vrije Universiteit.

Jurylid

Door zijn diepgaande kennis en constante streven naar impact, heeft hij zich geprofileerd als een uitzonderlijk jurylid voor de Mans Lejeune Award 2024.

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: