NRF - Nationaal Recyling Forum

Geplaatst op:

Op 7 maart 2024 organiseert onze opdrachtgever, het Nationaal Recycling Forum (NRF) voor de 3e keer het Nationaal Recycling Congres. Het congres dat plaatsvindt in het Museon te Den Haag, is bedoeld voor professionals in de recyclingbranche zoals: beleidsmakers, politici, toezichthouders, producenten en natuurlijk de recyclers.


Nationale Grondstoffenstrategie

Nederland streeft naar een circulaire economie in 2050, een ambitieus doel dat wordt uitgestippeld in het Nationaal Programma Circulaire Economie. Hierin is ook aandacht voor de beschikbaarheid van essentiële grondstoffen, een onderwerp van de Nationale Grondstoffenstrategie. Ondanks de goede intenties, blijft de praktijk uitdagend. Recyclen van hoogwaardige grondstoffen wordt belemmerd door verouderde wetgeving en toenemende reguleringen op de internationale handel. Deze grondstoffen riskeren hierdoor hun waarde te verliezen, wat investeringen en noodzakelijke groei in de weg staat. Het is cruciaal dat deze gerecyclede materialen erkend worden als volwaardige grondstoffen.

Hoe kan de recyclingsector haar potentieel maximaliseren?

Tijdens het Nationaal Recycling Congres bespreken beleidsmakers, wetenschappers, economen en recyclers hoe de recyclingsector haar potentieel kan maximaliseren. Met Kiki Hagen als dagvoorzitter, omvat het programma een panelgesprek met voorzitters de voorzitters van de organiserende verenigingen, presentaties door sprekers van de ministeries IenW en EZK over de Nationale Grondstoffenstrategie, en een lezing van TNO-onderzoeker Ton Bastein over grondstoffenvoorziening en beleidsprikkels. Ook het perspectief uit Brussel wordt gepresenteerd door Antoine Stilo van de Europese recyclingkoepel EuRIC. Daarnaast geeft econoom Mathijs Bouman opnieuw zijn visie op het geheel.

Het congres wordt georganiseerd door het Nationaal Recycling Forum. Dat is het samenwerkingsverband tussen de recyclingverenigingen FNOI, MRF, NRK Recycling en VHT.

Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via deze link. Het Nationaal Recycling Congres 2024 vindt plaats in het Museon in Den Haag. Bezoekers aan het congres kunnen voor of na het programma ook kosteloos de permanente tentoonstelling over de Sustainable Development Goals bezoeken.

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: