Paul de Ruijter jurylid Mans Lejeune Award 2024

Geplaatst op:

Paul de Ruijter heeft bijna 30 jaar ervaring in het begeleiden van scenario- en strategieprojecten, opgedaan tijdens zijn vormende jaren bij Shell Group Planning in Londen, de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen in Amsterdam en Global Business Network in de VS. Hij is oprichter van De Ruijter Strategie, waar hij leiding geeft aan een team dat werkt aan grensverleggende internationale strategieprojecten voor een divers klantenbestand, waaronder overheden, brancheverenigingen en het bedrijfsleven.

Gewaardeerd docent

Paul richtte als scholier een politieke jongerenvereniging op en als student de Ondernemersvereniging Drienerlo, de vereniging van ondernemers die uit de Universiteit Twente zijn voortgekomen. Hij is een gewaardeerd docent aan instellingen zoals Nyenrode Business Universiteit, de Universiteit van Amsterdam en destijds de Academie voor Verenigingsmanagement. Zijn expertise is verder verrijkt door het leiden van honderden strategieprojecten, waaronder 'Scenario 2040' voor Techniek Nederland, en belangrijke toekomstvisies voor ministeries en pensioenfondsen.

Publicaties

Als auteur van meerdere publicaties, deelt Paul zijn inzichten over scenario- en strategieontwikkeling. Zijn werken zoals 'Regeren is Vooruitzien', 'Oog voor de Toekomst', ‘Klaar om te wenden’ en 'Verenigen met Toekomst' zijn essentieel voor iedereen die betrokken is bij de strategische ontwikkeling. Daarnaast is hij betrokken bij brancheorganisaties zoals Techniek Nederland, het Verbond van Verzekeraars, Kartoflex en Scheepsbouw Nederland.

Jurylid

In zijn rol als jurylid brengt Paul zijn uitgebreide ervaring met strategische toekomstplanning en scenario-analyse naar de voorgrond, wat ongetwijfeld zal bijdragen aan een grondige en doordachte beoordeling van inzendingen, in lijn met de hoogwaardige standaard die de award nastreeft.

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: