Stichting GDST kiest Lejeune voor ondersteuning verenigingsmanagement

Geplaatst op:

PERSBERICHT - Den Haag, februari 2024 - Stichting Global Dialogue on Seafood Traceability (GDST) en Lejeune Association Management (Lejeune) hebben een overeenkomst getekend waarbij Lejeune de opdracht krijgt voor ondersteuning op het gebied van backoffice, boekhouding, partnerdiensten, communicatie en eventmanagement. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de organisatorische ontwikkeling van de GDST Foundation die in oktober 2022 werd opgericht.

Voorafgaand aan de oprichting van de stichting was het GDST-initiatief een informele dialoog over traceerbaarheid, in 2017 bijeengeroepen door het Wereld Natuur Fonds (WNF) en het Institute for Food Technologists (IFT) om traceerbaarheidsnormen op te stellen voor verantwoorde productie van en handel in vis, schaal- en schelpdieren en om illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij (IUU) te helpen bestrijden.

Verantwoorde productie van zeevruchten

Verantwoorde productie van en handel in vis-, schaal- en schelpdierproducten vereist dus de mogelijkheid om vis-, schaal- en schelpdierproducten van het schap in de supermarkt helemaal terug te traceren naar hun oorsprong (d.w.z. waar de vis is gevangen of geoogst). Aangezien elke speler in de keten zijn eigen gegevensbeheersysteem heeft met verschillende softwarearchitecturen, is het belangrijk dat er een 'interoperabiliteitsstandaard' wordt opgesteld, zodat deze systemen naadloos gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. De GDST Foundation is een non-profitorganisatie die ook een filiaal in Singapore heeft voor het testen van de GDST-interoperabiliteit, implementatietools en andere middelen/diensten.

Een hub voor zeevruchten

De vorige GDST Stuurgroep koos Nederland als vestigingsplaats omdat het de bakermat was van verschillende andere succesvolle initiatieven op het gebied van vis, zoals het Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI), de Marine Stewardship Council, de Aquaculture Stewardship Council en de Global Tuna Alliance. Het land heeft een open economie met een goede facilitering van de handel in vis, schaal- en schelpdieren en een van de sterkste non-profit-infrastructuren ter wereld.

Greg Brown, uitvoerend directeur van GDST, licht toe: "Lejeune is een gerespecteerd verenigingsmanagementbureau met een focus op duurzaamheid en een uitstekende staat van dienst, dat sterk werd aanbevolen door onze Nederlandse partners. Nu de opstartfase van de Foundation is afgerond, verwachten we dat deze samenwerking zal bijdragen aan de erkenning van GDST als een werkelijk wereldwijde, partner-gestuurde organisatie."

Algemeen directeur Jules Lejeune van Lejeune voegt hieraan toe: "We zijn verheugd om GDST te verwelkomen in ons aanbod van non-profit business-to-business organisaties. GDST is een perfect voorbeeld van hoe industrieën en toeleveringsketens samenwerken ten bate van verantwoorde productie en consumptie. Dit jaar bestaat Lejeune 60 jaar en we hebben het jaar gewijd aan de groeiende rol van non-profitorganisaties als samenwerkingsplatforms om verandering naar een duurzamere toekomst te versnellen. In die zin passen GDST en Lejeune perfect bij elkaar en we kijken ernaar uit om de Stichting te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen."

Op 16 februari kwam de GDST Management Board voor het eerst bijeen op het kantoor van Lejeune in Den Haag. Van links naar rechts: Greg Brown (Executive Director GDST), Caroline van Noordenne (Treasurer GDST), Jules Lejeune (Managing Director Lejeune), Celesta Maas (Office Manager GDST bij Lejeune) en Huw Thomas (Secretary GDST).

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: