Strategie

  • Marketing & communicatie

    De brancheorganisatie anno nu staat in voortdurende verbinding met haar leden en externe doelgroepen. Een professionele marketing- en communicatie strategie is van groot belang om hen in de verschillende stadia van de ‘member journey’ te bereiken. Door met relevante content en via de juiste kanalen in te spelen op de uitdagingen en trends die onze branches en haar leden kennen. Denk hierbij aan thema’s als verduurzaming, vergrijzing, consolidatie, innovatie, digitalisering. Wat is de behoefte van onze doelgroep, dus onze leden, wat verwachten zij van uw brancheorganisatie of vereniging in deze toch wel sterk veranderende markt? Met ons veelzijdige team van experts en partners hebben wij alle kennis in huis om uw branchevereniging optimaal te adviseren en te ondersteunen in uw marketing en communicatie. Zowel off- als online.
  • Bestuursbeleid & -advies

    Bij het besturen van een brancheorganisatie komt veel kijken. Als bestuur van uw vereniging krijgt u regelmatig vragen waar u niet direct een antwoord op heeft. Vragen op het gebied van wet- en regelgeving, het omgaan met veranderingen door maatschappelijke ontwikkelingen en concurrentieverhoudingen. Ook praktische vragen zoals: ‘Hoe onderzoek ik de ledentevredenheid’ of ‘hoe pakken we het opstellen van een beleidsplan aan, komen veelvuldig voor. Wij adviseren bestuurders op deze gebieden. Wij denken actief met u mee en faciliteren met handige modellen, methodes en concepten. Wij dragen bij aan oplossingen voor netelige kwesties en complexe managementvraagstukken die op uw weg komen.
  • Belangenbehartiging

    Het behartigen van de belangen van de leden is één van de belangrijkste taken van een brancheorganisatie. Het monitoren van politieke agenda’s, informeren van ambtenaren, politici en andere beïnvloeders zowel in Den Haag als in Brussel over de belangen van onze leden, ook wel lobbyen genoemd, is een vak apart! Wij beschikken over professionals met een groot netwerk met de juiste kennis die tijdig invloed kunnen uitoefenen. Met het informeren, het delen van branchekennis en de toekomstvisies van onze branchepartners hebben we invloed op nieuwe wetten en regels die in veel gevallen een grote impact hebben op onze branches.