3 vragen aan Paul Kelly, voorzitter RadTech Europe

Geplaatst op:

3 vragen aan Paul Kelly, voorzitter RadTech Europ

RadTech Europe is de brancheorganisatie voor UV/EB technologie. De missie van RadTech Europe is de reputatie van UV/EB technologie te beschermen en te promoten door objectieve en transparante kennisdeling. Meer dan 100 bedrijven actief in deze industrie in 20 verschillende landen zijn verenigd in RadTech Europe. Paul Kelly, consultant bij Luxsit Ltd., wonend en werkend in Manchester (UK) is medio 2019 de voorzitter van RadTech Europe geworden. We vragen hem naar zijn motivatie om president te worden, de erfenis die hij wil achterlaten en hoe hij de leden en commissies motiveert om de doelen te bereiken.

3 vragen aan Paul Kelly RadTech Europe 

1) Wat is uw reden/motivatie om voorzitter van RadTech Europe te worden?

Paul Kelly: 'Ik was al betrokken bij drie RadTech commissies en ik werkte nauw samen met de voormalige voorzitter van RadTech Europe en de RadTech commissievoorzitters. Ik had 38 jaar in de ‘energy curing’ gewerkt, dus het leek mij een logische stap. Een ander relevant argument voor mij persoonlijk was dat mijn toenmalige baan mij de tijd gaf en ruimte gaf om deze rol op me te nemen. Sinds ik het voorzitterschap op me heb genomen, ben ik mijn eigen bedrijf gestart en heb ik nog steeds de mogelijkheid tijd vrij te maken voor RadTech. 

2) Wat wilt u achterlaten aan het einde van uw voorzitterschap?

Paul Kelly: 'Allereerst zou ik graag het ledenaantal zien groeien. Want als we groeien, doen we iets goed. Ten tweede zou ik spelers in alle delen van onze waardeketens willen verbinden, van grondstof tot consument. We moeten relevanter worden in de hele keten en niet alleen in het grondstofgedeelte, bovenaan de keten, waar we traditioneel het sterkst zijn. Als wij een "holistische" aanpak kunnen toepassen, verhogen wij de waarde voor iedereen en worden wij "vitaler". Wij moeten samenwerken met andere verenigingen en projecten op ons nemen die op dit moment relevant zijn voor onze industrie. Op deze manier kunnen we onze kennis laten zien en delen, zodat we als vereniging een belangrijke beïnvloeder kunnen worden.

3) Hoe motiveert u het bestuur en de commissieleden om dit te bereiken en welke rol speelt Lejeune hierin?

 Paul Kelly: 'Dat is een heel goede vraag. Meestal hebben de RadTech-leden hun eigen motivatie, maar niet ieder lid heeft dezelfde motivatie. Het is belangrijk dat de leden het gevoel hebben dat we de meest relevante zaken aanpakken, en dat zij een actieve rol kunnen spelen. We hebben de beslissing genomen om van zes vaste commissies over te stappen naar dynamische werkgroepen. Deze werkgroepen worden samengesteld als er een activiteit of een project te vervullen is met een actuele doelstelling of onderzoek dat gedaan moet worden. Inspelend op de meest recente gebeurtenissen en veranderingen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld een werkgroep samengesteld voor een project op het gebied van recycling en ontinkting. Aan deze werkgroep konden alle leden deelnemen en deze heeft tot doel objectief nieuw onderzoek te doen om milieuvraagstukken te kunnen beantwoorden voor het bedrukken van verpakkingen. Ook kijken we welke veranderingen in de regelgeving we kunnen verwachten en of er gelobbyd moet worden.

Lejeune doet geweldig werk voor ons. Lid zijn van het bestuur of van een werkgroep is een vrijwillige taak. Lejeune doet al het organisatorische werk waar iedereen zegt geen tijd voor te hebben, maar wel werk dat essentieel is om deze operatie draaiende te houden. Denk bijvoorbeeld aan alle interne en externe communicatie, het organiseren van bestuurs- en commissievergaderingen, maar ook de conferenties zoals de komende online RTE Conference & Exhibition 2021 die in in oktober plaatsvindt. We werken voor en met onderling concurrerende bedrijven, dus het is goed om een neutrale partij te hebben die dit werk verzorgd. Maar ook één die adviseert in nieuwe strategieën en deze implementeert.

Door Ria Luitjes

Wilt u meer weten over RadTech Europe en wat deze vereniging voor uw bedrijf kan betekenen? Check de website.

Komend evenement voor RadTech Europe: ‘Fast forward’ - technologie voor de nieuwe toekomst. De online RTE Conferentie & Expositie 2021 op 19-20 oktober 2021. Leden kunnen overal ter wereld digitaal deelnemen en het evenement ervaren alsof ze er persoonlijk bij zijn! Het virtuele platform biedt online presentaties, discussies en workshops, maar ook biedt het leden de mogelijkheid om via chat of video in contact te komen met sprekers, deelnemers en sponsors/exposanten. Net als na een live congres sluiten leden het evenement af met nieuwe contacten, relevante inzichten en waardevol materiaal.

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: