Wisseling van de wacht voor brancheorganisaties FNOI en MRF

Geplaatst op:Hans Koning en Lennert Vermaat draaien de rollen om.

Hans Koning draagt na 17 jaar directeur van de MRF te zijn geweest, op 1 januari 2024, het stokje over aan Lennert Vermaat. Tijdens de algemene ledenvergadering van de Metaal Recycling Federatie (MRF) in november 2023 stemden de leden unaniem in met de benoeming van Lennert Vermaat als nieuwe directeur.

Per 1 januari 2024 zal Hans Koning ook terugtreden als directeur van de FNOI. Voor de FNOI is hij dan 27 jaar directeur geweest. Het besluit tot benoeming van Lennert Vermaat tot directeur van de FNOI werd op 6 december 2023 bekrachtigd door de FNOI-leden.

De enorme kennis en ervaring van Hans Koning zal overigens niet verloren gaan. Hij blijft de komende jaren gewoon actief als adviseur voor onze verenigingen.

We draaien de rollen om

Lennert Vermaat werkt inmiddels drie jaar bij Lejeune voor de brancheorganisaties MRF en FNOI. In 2020 vroeg Hans Koning hem om bij Lejeune te komen werken. Koning: ‘Ik kende Lennert al langer, had hem aan het werk gezien bij de Vereniging Afvalbedrijven. Lennert is niet alleen inhoudelijk ijzersterk, hij is een verbinder en ambitieus. Ik heb Lennert het perspectief van het directeurschap geschetst en daarbij globaal een termijn gegeven.’ Wat Koning betreft heeft Vermaat bewezen de capaciteiten en drive te bezitten om leiding te geven aan zowel MRF als de FNOI. ‘Lennert is er klaar voor!’

‘Het sluit ook aan bij de ambitie van verenigingen om haar bestuur te verjongen en representatief te blijven. Het is belangrijk dat ook de directie daarin meegroeit.’ Lennert is blij met de min of meer natuurlijke overgang. ‘De afgelopen jaren heb ik de sectoren en hun uitdagingen goed leren kennen. Hans heeft mij geweldig ingewerkt. Nu kunnen we de rollen omdraaien. Het is heel fijn dat we de komende jaren op gelijke wijze blijven samenwerken.’

Binnen Lejeune is Lennert ook actief voor de Vereniging Herwinning Textiel en het Nationaal Recycling Forum. Zijn werk en rol voor deze organisaties blijft onveranderd.

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: