Bestuursbeleid & -advies

Bij het besturen van een brancheorganisatie komt veel kijken. Als bestuur van uw vereniging krijgt u regelmatig vragen waar u niet direct een antwoord op heeft. Vragen op het gebied van wet- en regelgeving, het omgaan met veranderingen door maatschappelijke ontwikkelingen en concurrentieverhoudingen. Ook praktische vragen zoals: ‘Hoe onderzoek ik de ledentevredenheid’ of ‘hoe pakken we het opstellen van een beleidsplan aan, komen veelvuldig voor.

Wij adviseren bestuurders op deze gebieden. Wij denken actief met u mee en faciliteren met handige modellen, methodes en concepten. Wij dragen bij aan oplossingen voor netelige kwesties en complexe managementvraagstukken die op uw weg komen.

Onze focus ligt bij het besturen en adviseren op lange termijn, maar ook bieden wij professionele oplossingen voor ad-hoc situaties of zijn wij inzetbaar voor een korte periode. Wij zorgen ervoor dat continuïteit van uw vereniging niet in gevaar komt door bijvoorbeeld een reorganisatie, bestuursopvolging, het oplossen van een crisis of het managen van een verandertraject. Ad-interim kunnen wij direct een lastige vervulbare (bestuurs-)functie invullen met professionals van het hoogste niveau.

Terug