7 Kenmerken van branche- en beroepsorganisaties die aan het roer van verandering staan

Geplaatst op:

Bert van Loon interviewde de afgelopen weken de juryleden van de Mans Lejeune Award 2024. Hieronder de 7 belangrijkste kenmerken waar zij naar op zoek zijn wellicht helpt dit met de voorbereidingen voor jullie aanmelding.


1- Vooruitkijken en Visie:

    Elk jurylid benadrukt het belang van toekomstgerichte strategieën. Paul de Ruijter legt de nadruk op scenario-planning en visieontwikkeling voor de lange termijn, waarbij brancheverenigingen niet alleen reactief moeten zijn, maar proactief moeten werken aan een toekomstgericht beleid.

    2- Samenwerking en Partnerschappen

      De kracht van samenwerking wordt door alle juryleden benadrukt. Cécile Veldman spreekt over het belang van out-of-the-box samenwerkingen en hoe deze verrassende partnerschappen waarde kunnen toevoegen. Ook Wijnand Jongen en Michel Scholte benadrukken het belang van collectieve actie binnen sectoren en met externe partners.

      3- Rol van Branche- en Beroepsorganisaties:

        De unieke rol van branche- en beroepsorganisaties als katalysatoren voor verandering wordt herhaaldelijk genoemd. Wijnand Jongen en Cécile Veldman praten over de verantwoordelijkheid van deze organisaties om hun leden te ondersteunen en vooruit te helpen. Paul de Ruijter en Michel Scholte benadrukken hoe deze organisaties een bredere maatschappelijke rol moeten spelen.

        4- Transparantie en Trots:

          Eerlijkheid en transparantie in wat bereikt is, worden als cruciaal gezien. Wijnand Jongen spreekt over het belang van openheid en trots zijn op behaalde resultaten. Dit wordt gezien als een manier om inspiratie te bieden en andere organisaties aan te moedigen.

          5- Praktische Handvatten en Actiegerichtheid:

            Alle juryleden zien de noodzaak van praktische handvatten en de daadwerkelijke uitvoering van duurzame initiatieven. Bart Lombaerts en Cécile Veldman benadrukken het belang van concrete stappen en actie om van duurzaam denken naar duurzaam doen te komen.

            6- Inclusiviteit en Diversiteit:

            Er is een duidelijke focus op het betrekken van verschillende stakeholders en het zorgen voor inclusiviteit. Cécile Veldman en Michel Scholte bespreken hoe organisaties niet alleen de koplopers, maar ook de achterblijvers moeten betrekken en ondersteunen.

            7- Innovatie en Creativiteit:

            Innovatieve en creatieve oplossingen worden geprezen. Paul de Ruijter en Cécile Veldman zoeken naar organisaties die verder kijken dan de voor de hand liggende oplossingen en verrassende samenwerkingen aangaan om duurzaamheid te bevorderen.

            Voor eventuele vragen dan wel assistentie bij het invullen van het registratieformulier maken we graag een online afspraak.

              Terug naar het overzicht

              ISO 9001

              Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

              ISO 9001

              Lejeune is aangesloten bij: