RadTech Europe - geslaagd duurzaam Innovatieproject: UV LED Webinar serie

Geplaatst op:

Duurzaam innovatieproject

RadTech Europe, de industriële vereniging voor de promotie van UV/EB Technologie (industriële drogingstechnieken) heeft een project geïnitieerd om leden te helpen inspelen op duurzame ontwikkelingen in de industrie. Met de ondersteuning van Lejeune, zijn gedurende de periode april – juni dit voorjaar onder de noemer "RadTech Europe UV LED Webinar Series" een zevental webinars georganiseerd.


Doelstelling project

Het hoofddoel van dit project was om een breder publiek te informeren over de voordelen van UV LED-technologie, met speciale aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. De webinars gaven waardevolle inzichten over het gebruik van UV LED-technologie voor verschillende producten en processen, waardoor gebruikers bewustere keuzes kunnen maken.

Webinar serie

De zeven webinars (ieder 30 minuten lang) belichtten verschillende aspecten, variërend van de basisprincipes en chemie achter LED tot het potentieel van deze technologie voor energiebesparing en duurzaamheid. Achtereenvolgens kwamen de volgende onderwerpen aan bod.

  • Introductie van de UV-LED Serie. Angelique Runacre van Fujifilm en Paul Kelly van LuxsitUV gaven een overzicht van de UV-LED-serie en bespraken de technologie
  • Basisprincipes van LED. Rob Karsten van Phoseon Technology en Holly Steedman van IST INTECH legden de fundamenten van LED-uithardingstechnologie uit. Ze behandelden de verschillende componenten van het systeem en hoe deze worden gecombineerd.
  • Chemie en materialen achter LED. Jacques Lalevee van de Universiteit van Haute Alsace besprak de chemie achter LED-technologie en de ontwikkelingen op het gebied van fotopolymerisatie.
  • Energievoordelen. Er werd geleerd hoe UV LED-uithardingssystemen kunnen bijdragen aan het verminderen van energieverbruik, lagere koolstofvoetafdruk en het beperken van stijgende energiekosten.
  • Regelgeving ten aanzien van UV-uithardingsapparatuur. Er was een diepgaande blik op de regelgeving rondom UV-uithardingsapparatuur en de impact ervan op de industrie.
  • Omgaan met de uitdagingen van LED. Ervaringen van LED-gebruikers werden gedeeld en er was discussie over de uitdagingen en mogelijkheden van LED-technologie.
  • De toekomst van LED. Een panel van deskundigen besprak de kansen en uitdagingen die LED-technologie in de toekomst biedt.

De webinars waren toegankelijk voor iedereen en boden de mogelijkheid tot interactie en het stellen van vragen. Bovendien zijn alle webinars opgenomen en beschikbaar voor degenen die niet live aanwezig konden zijn.

Communicatie & organisatie

Een speciale werkgroep zorgde voor de inhoudelijke voorbereiding met een breed scala aan experts als sprekers, waaronder vooraanstaande professionals uit de industrie en academici. Namens RadTech Europe werden deze webinars gecoördineerd en gehost door Lejeune, dat ook verantwoordelijk was voor promotie en communicatie rondom de webinars.

Evaluatie & resultaat

De reeks webinars mocht zich verheugen in een grote belangstelling, die de verwachtingen overtrof. de serie heeft bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn en begrip rondom duurzame uithardingstechnologieën in de industrie. Het project leidde tevens tot grotere betrokkenheid van de leden van de vereniging RadTech Europe bij hun doelgroep en heeft nieuwe prospects aangetrokken.

Meer informatie over dit project neem dan contact op met Elke Verbaarschot, relatiemanager RadTech Europe bij Lejeune Association management.

Terug naar het overzicht

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: