Excelleren in duurzaamheid!
Schrijf je organisatie nu in voor de
Mans Lejeune Award 2024

Inschrijven kan nog .........

00
00
00
00

Inschrijven voor de Mans Lejeune Award is vanaf nu mogelijk!!


Graag nodigen we alle brancheorganisaties uit om deel te nemen aan de prestigieuze Mans Lejeune Award 2024. 

Erkenning 

De Mans Lejeune Award, vernoemd naar onze oprichter, is meer dan een prijs; het is een erkenning van innovatieve samenwerking en duurzame ontwikkeling binnen de sector. Dit jaar richten we ons op brancheorganisaties en beroepsorganisaties met een ondernemende achterban die een voortrekkersrol hebben gespeeld in verduurzaming. Aangedreven door de EU Green Deal en de toenemende roep om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Met vier zorgvuldig geselecteerde criteria willen we de organisaties bekronen die met hun visie, betrokkenheid, operationele samenwerking en transparante rapportage de weg vooruit hebben gebaand.

Waarom meedoen

 • Sta in de spotlights tijdens ons jubileumevenement op 31 oktober 2024, waar de winnaar van de Mans Lejeune Award 2024 bekend gemaakt zal worden.
 • Ontvang erkenning voor de bijdrage die jullie project levert aan het succes van de brancheorganisatie.
 • Deel de kwaliteit van het werk dat jullie team voor de achterban heeft verricht.
 • Toon waardering voor de inzet en prestaties van jullie leden en vrijwilligers.
 • Versterk het merk en de reputatie van je brancheorganisatie met een uitstekende PR-mogelijkheid: geniet van de voordelen die verder reiken dan alleen een plek op het podium tijdens het congres. Verwerf gratis publiciteit door middel van een persbericht, een video (voor de finalisten), nieuwsbrieven, sociale media, een artikel in het vakblad VM, Verenigingsmagazine en een speciaal Lejeune Jubileum magazine. Deze inhoud is vrij te gebruiken voor communicatie naar jullie eigen publiek en leden.

Waarom de Mans Lejeune Award?

De Mans Lejeune Award is ingesteld ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan. De Mans Lejeune Award is een eerbetoon aan de oprichter en naamgever van het familiebedrijf die in 1964 als persoonlijk assistent van KVP-politicus Pieter Blaisse (een van de eerste Europarlementariërs, verantwoordelijk voor het dossier Interne Markt) de overstap maakte naar het bedrijfsleven om dat te helpen zich op sectorniveau te organiseren in het naoorlogse Europa. Met de award wilden (en willen) wij voorbeelden van succesvolle samenwerking op (branche)organisatie niveau in de schijnwerpers zetten en belonen. De vorige Mans Lejeune Award is gewonnen door Thuiswinkel.org.

De Mans Lejeune Award 2024

In 2024 staat MVO en duurzaamheid centraal. Vorig jaar besteedden we tijdens onze Lejeune Branchedag onder het motto ‘Van duurzaam denken naar DOEN’ reeds aandacht aan dit thema. Dit jaar willen we daarom met de Mans Lejeune Award (branche)organisaties bekronen die een bijzondere rol hebben vervuld/vervullen op het gebied van verduurzaming. We hebben hiervoor een viertal criteria opgesteld:

 1. Visie en strategie: wat is de visie, welke impact wordt geambieerd en hoe verhoudt deze zich tot de context van de organisatie?
 2. Betrokkenheid, besluitvorming en communicatie: hoe is de achterban gemobiliseerd en hoe effectief is de storytelling?
 3. Operationele samenwerking en partnerschappen: hoe effectief heeft de organisatie de samenwerking op brancheniveau en tussen organisaties georganiseerd?
 4. Impact: hoe heeft het project concreet bijgedragen aan de verbetering van de levenstevredenheid van betrokken personen of gemeenschappen?

Laat deze kans niet voorbijgaan om beloond te worden voor de bijzondere bijdrage aan verduurzaming door jullie brancheorganisatie in het jubileumjaar van Lejeune Association Management.

Jury

Voor de jurering van de Mans Lejeune Award 2024 hebben we vijf vooraanstaande professionals bereid gevonden hun expertise in te zetten. Elk jurylid brengt een uniek perspectief en een schat aan kennis naar de beoordelingstafel. Hun beoordeling is een zoektocht naar organisaties die niet alleen excelleren in hun inzet voor MVO en duurzaamheid, maar die ook een voorbeeld zijn voor de hele sector.

Paul de Ruijter, De Ruijter Strategie
Cécile Veldman, De Nederlandse Associatie (DNA)
Bart Lombaerts, Content marketer Spyke en co-producent ‘The Decade of Action’
Michel Scholte, CSRD-Academy, Impact Institute/True Price

Als oprichter van Thuiswinkel.org (winnaar van de Mans Lejeune Award 2014) zal Wijnand Jongen als onafhankelijk voorzitter zijn kennis en ervaring inbrengen bij de jury.

Meer weten over de juryleden? Luister dan de interviews via onze website. Via deze pagina vind je de 7 Kenmerken van branche- en beroepsorganisaties die aan het roer van verandering staan.

Tijdlijn

 • 3 april: inschrijving open
 • 26 augustus: deadline inschrijvingen Mans Lejeune Award
 • 29 augustus: juryberaad
 • 15 september: start bekendmaking nominaties, video-opnames met finalisten
 • 1 oktober bekendmaking van de finalisten
 • 31 oktober vanaf 13.30 uur, Madurodam Den Haag: jubileumcongres Lejeune en prijsuitreiking Mans Lejeune Award.

Overig

 • De nominaties en de finalisten worden bepaald door de juryscore.
 • Aan deelname aan de Mans Lejeune Award zijn geen kosten verbonden.
 • De prijsuitreiking vindt plaats op 31 oktober 2024 tijdens het jubileumcongres in Madurodam.
 • Aan het bijwonen van de prijsuitreiking zijn geen kosten verbonden.
 • De finalisten worden uitgenodigd om hun succesverhaal te delen via een door ons verzorgde videopname.

Inschrijven voor de Mans Lejeune Award

Aan deelname aan de Mans Lejeune Award en het jubileumcongres zijn geen kosten verbonden.

 1. Download het inschrijvingsformulier via de linkerknop hieronder.
 2. Vul het inschrijfformulier in: Beantwoord de vragen over de verschillende criteria die op het formulier staan vermeld.
 3. Schijf je organisatie in: Dit kan in 3 stappen via de onderste knop:
  a: Vul de gevraagde contactgegevens in.
  b: Upload het ingevulde inschrijfformulier.
  c: Upload bewijsmateriaal en/of bijlagen

Zorg ervoor dat je alle gevraagde informatie zorgvuldig en compleet invult om je kansen op het winnen van de award te vergroten! 

Voor eventuele vragen dan wel assistentie bij het invullen van het registratieformulier maken we graag een online afspraak.

Downloaden van het inschrijvingsformulier met criteria, een organisatie voordragen of contact? Klik op een van de buttons.

Gerelateerde artikelen

Nieuwsbrieven verzonden

Nieuwsbrief 12 juni wi wint de Mans Lejeune Award 2024? 

Nieuwsbrief 11 april Lancering Lejeune duurzaamheidsmatrix

Nieuwsbrief 3 april inschrijven voor de Mans Lejeune Award 2024

Nieuwsbrief 21 maart uitnodiging Jubileumcongres 31 oktober 2024

Nieuwsbrief 21 februari save the date 31 oktober 2024 Nieuws artikelen

7 Kenmerken van branche- en beroepsorganisaties die aan het roer van verandering staan

Maak kennis met de jury voor de Mans Lejeune Award 2024

Lancering Lejeune duurzaamheidsmatrix

Jubileum congres 31 oktober 2024

Winnaar Mans Lejeune Award 2014 Thuiswinkel.org.

Congres maart 2023: van duurzaam denken naar DOEN.

SDG 17 – Partnerships for the Goals - Lejeune  

 

Laatste nieuws

Verenigingsmanagement de jaren ’60: de bloeiperiode

Toenemende Europese oriëntatie In het vorige blog hadden we het over de naoorlogse wederopbouw. Na de verwoestingen en trauma’s opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog was het zaak om de nationale samenlevingen dicht bij huis van de grond af aan op te bouwen en de door de bezetter stilgelegde instituten en structuren nieuw leven in te blazen. In de jaren ’60 verschoof het accent naar Europese samenwerking.

Verandermanagement: Hoe breng je een vereniging in beweging

Bedrijven werken via hun brancheorganisatie aan duurzaamheid door samenwerkingen, met voorbeelden uit de kartonnagesector (Kartoflex) en de transportsector (Paychecked). Beide cases illustreren cruciale voorwaarden voor succesvolle veranderingen met behulp van de Sustainability Matrix. Dit artikel in VM magazine is een vervolg op de Lejeune Branchedag met het thema ‘Van duurzaam denken naar duurzaam DOEN’ (zie VM 2023-2). Met dank aan Jules en Luc Lejeune voor het meedenken en aan Hans van Schaik voor het meelezen.

Verenigingsmanagement de jaren ’40-’50: de voorgeschiedenis

Welkom op het blog ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Lejeune. In aanloop naar het jubileumcongres op donderdag 31 oktober presenteren we de komende maanden een blogreeks waarin we de zes decennia van Lejeune Association Management voorbij laten komen. Per decennium vertellen we iets over de context: de wereldgeschiedenis, economische, maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen én hoe ons bureau zich aan de hand daarvan voortdurend heeft ontwikkeld.

ISO 9001

Lejeune is ISO 9001:2015 gecertificeerd door EIK certificering, certificeerder voor kennisintensieve dienstverlening.

ISO 9001

Lejeune is aangesloten bij: